h

Auw

8 december 2016

Auw

Zondagmorgen 4 december, tijdens een kadertraining van de SP zagen we (afdeling Boxmeer) dat Hovsep Khachatryan zijn inboedel op internet te koop aanbood. We hebben direct contact gezocht. Het was waar. Hovsep en zijn gezin zouden woensdag 7 december uitgezet gaan worden.

Wat een slag in het gezicht. Een directe rechtse uit de hoek van de VVD. Nog versuft van de klap hebben we weinig meer meegekregen van de training. Wel hebben we gekeken naar de mogelijkheden die er nog waren. Mensen geïnformeerd, Emile Roemer gebeld.

's Avonds was de verdoving uitgewerkt. Gezamenlijk hebben we een actie op Facebook gezet over dit gezin. Dit liep zo snel dat op maandag nog aandacht was op Hart van Nederland over deze MENSEN. Woensdag 7 december zijn ze uitgezet.

Ik heb gewacht tot na de uitzetting. Ik wilde niet over de ruggen van dit gezin een politiek statement maken. Nu doe ik dat wel! Naar mijn mening zouden de leden/fractie van VVD-Boxmeer, die de familie gesteund heeft, zich oprecht moeten afvragen of zij een VVD die zo tegen mensen is wel wil steunen. Dit gaat verder dan alleen deze familie. Het hele beleid van de VVD zet mensen tegen elkaar op. Een vraag aan de VVD-er's: Wat had dit gezin, uitgaande van hun eigen kracht, dan moeten doen? Elke mogelijkheid om hun eigen succes te halen is hen ontnomen. Dat is het beleid dat jullie steunen.

Het doet pijn te zien waar dit land naar afgegleden is. Daarentegen geeft het mij, net als op zondag 4 december de kracht om door te gaan dit te willen veranderen.

Eind van het jaar staat de SP traditiegetrouw met nieuwjaarskaarten in het centrum. Dit jaar ook, op donderdagmiddag 29 december. Onze kaart zal dit jaar een verzoek tot steun aan Hovsep in Armenië bevatten. Ook spreken wij u graag over de afgelopen periode. Onze strijd is nog niet voorbij. Ook op Facebook gaat dit verder. Laat u horen!!

Zie ook:

U bent hier