h

Afschieten van vossen in de Maasbroeksche Blokken is totaal overbodig!

12 september 2014

Afschieten van vossen in de Maasbroeksche Blokken is totaal overbodig!

"Jacht op vossen Boxmeer gaat gewoon door" staat er deze morgen, 12 september, in de Gelderlander te lezen. De gemeente Boxmeer gaat dus toch een aantal vossen afschieten in de groene zone bij de Maasbroeksche Blokken. Dit ondanks de bezwaren die onder andere de Milieuvereniging Land van Cuijk heeft.

Als inwoner van de Maasbroeksche Blokken heb ik hier nog nooit één vos gezien. Ook van de buren en andere wijkbewoners heb ik niets vernomen over vossen, laat staan over overlast dat deze dieren zouden geven. En aangevreten kadavers van hazen, fazanten, patrijzen of andere prooidieren heb ik in de wijk of nabij de groene zone ook nooit kunnen ontdekken.

Mocht er al een groot aantal vossen aanwezig zijn in dit gebied dan zou dit volgens mij alleen maar aantonen dat er ook voldoende voedsel voor deze dieren te vinden is. Hazen, patrijzen en vooral konijnen zie ik hier dan ook regelmatig. En mochten deze vossen te veel dieren doden dan hebben ze op een gegeven moment vanzelf een te kort aan voedsel waarop ze zelf zullen vertrekken of dat de populatie op een natuurlijke manier minder wordt. Het afschieten van deze vossen is volgens mij dan ook volstrekt onnodig!!!

In mijn opinie is het een kwestie van vraag en aanbod. Is er veel voedsel voor een bepaalde diersoort dan komen deze hier ook op af, is er een tekort aan voedsel dan wordt het aantal van deze dieren vanzelf weer minder. Oftewel, de natuur kan dit prima zelf regelen!!!

Wilbur van den Hoven - raadslid SP Boxmeer

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier