h

Geen bier, wel barkruk aan balie gemeentehuis Boxmeer

30 september 2018

Geen bier, wel barkruk aan balie gemeentehuis Boxmeer

BOXMEER - Bier wordt er niet geschonken maar de kans bestaat dat er bij de balies in de ontvangsthal van het gemeentehuis in Boxmeer barkrukken worden neergezet. Die zijn bedoeld voor mensen die niet al te lang kunnen blijven staan,  bijvoorbeeld bij het aanvragen van een nieuw paspoort of rijbewijs.

De gemeente gaat er serieus naar kijken, na opmerkingen daarover van de SP.  De politieke partij zegt aangesproken te worden door inwoners die slecht ter been zijn en niet kunnen zitten als ze een afspraak hebben op het gemeentehuis. De SP voorspelt dat die klachten gaan toenemen, omdat het aantal ouderen in de gemeente nou eenmaal stijgt.

Klachten

Volgens burgemeester Karel van Soest zijn dergelijke klachten niet bij hem bekend. Maar het is niet zo dat hij het probleem niet wil tackelen. Het personeel achter de balie kan wel zitten, voor hen is een verhoging gemaakt waarop hun stoel staat. ,,Zij moeten ook dingen kunnen noteren."

Een bouwtechnische aanpassing aan de andere kant van het loket ziet hij niet zitten. ,,Maar met een veredelde barkruk is het op te lossen.  Laten we eens gaan kijken of we een proef kunnen doen met een verhoogde stoel. Kijken of we zo een gebaar kunnen maken."  

Privacy

Een ander verzoek van de SP werd misschien nog wel sneller ingewilligd. Een klager liet de partij weten zich niet prettig te voelen als privacy-gevoelige zaken besproken moeten worden in de hal van het gemeentehuis. Maar voor die gevallen zijn al spreekkamers  beschikbaar. Mensen worden voortaan op het bestaan daarvan gewezen.

U bent hier