h

Wat wilt u veranderen/afschaffen?

9 december 2013

Wat wilt u veranderen/afschaffen?

Wat wilt u veranderen? Een simpele vraag van de SP Boxmeer op zaterdag 7 december, waar de mensen in het winkelcentrum van Boxmeer toch wel even bij stil wilden staan. Bij de antwoorden werden zowel landelijke als plaatselijke punten genoemd. Duidelijk is in ieder geval dat veel mensen geen vertrouwen meer hebben in het huidige kabinet.

De roep van veel mensen was duidelijk: menselijkheid boven geld en bijvoorbeeld een goed WW-recht (onlangs sterk verminderd). Allemaal standpunten die voor de SP al jaren gemeengoed zijn.

Lokaal

Lokaal werden bijvoorbeeld zaken als een bankje in de winkelpassage en een goede aansluiting tussen de Veolia-treinen en die van de NS in Nijmegen genoemd.

Vooral de ontbrekende aansluiting tussen NS en Veolia is een duidelijk gevolg van de marktwerking in het openbaar vervoer. Hoewel er een verplichting is tot afstemming van de dienstregeling tussen beide vervoerders komt er in de praktijk niets van terecht. De reiziger is de dupe van het feit dat de vervoerders elkaar als concurrenten zien in plaats van aanvullende dienstverleners voor de reiziger. Zonder reizigers op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen zou de NS veel reizigers minder hebben op hun vervolgnetwerk!
 

Lijsttrekker Johan Koelman en raadslid Theo Weenink waren ook actief.

 

Reactie toevoegen

U bent hier