h

Nieuws, april 2015

28 april 2015

Bomen op het Raadhuisplein?

Afgelopen raadsvergadering is er na meerdere keren discussieren in de Commissies en meerdere voorstellen vanuit het college eindelijk een besluit genomen over de bomen op het raadhuisplein. Alle partijen vonden dat er groen moest komen op het kale Raadhuisplein. Echter was de raad verdeeld over of dit grote vaste bomen moesten worden of groen in verplaatsbare bakken. De meerderheid waaronder de SP heeft besloten om te kiezen voor bakken. Dit omdat dit meer flexibiliteit geeft voor evenementen op het plein.

Tijdens de raadsvergadering heeft fractievoorzitter Johan Koelman namens de SP het woord gedaan. Zijn betoog met de argumenten om niet voor de vaste bomen te kiezen kunt u hieronder nalezen.

Lees verder
16 april 2015

Vervolgvragen - omzagen van bomen aan het Laag Werveld te Beugen

Vragen raadslid dhr. W. van den Hoven betreffende het omzagen van bomen aan het Laag  Werveld te Beugen.

Lees verder
8 april 2015

Vervolgvragen - startersleningen in Boxmeer

Vervolgvragen raadslid dhr. T. Lensen betreffende startersleningen in Boxmeer.

Lees verder
3 april 2015

SP: Waarborging van de veiligheid het belangrijkst.

Foto: SP
"SP: sluit kazerne brandweer Oeffelt" luidde de kop van een artikel afgelopen zaterdag in de Gelderlander. In mijn betoog in de raadsvergadering heb ik aangegeven dat ik van een aantal brandweermensen opmerkingen had gekregen over de wijze van bezuinigen. Onder andere is door deze brandweermensen aangegeven dat er in plaats van de voorgestelde bezuinigingen ook andere bezuinigingsmogelijkheden zijn, zoals het delen van manschappenbussen, maar ook het sluiten van de post in Oeffelt.

Tijdens de commissievergadering heeft de SP al gevraagd of de veiligheid van de regio gegarandeerd is. De burgemeester heeft hierop geantwoord dat het ijs dun is, maar dat het houdt. Voor de SP is de waarborging van de veiligheid het belangrijkst.

Lees verder

U bent hier