h

Nieuws, april 2016

24 april 2016

Burgers wìllen HANSA openbaar!

Nog nooit heeft de SP zoveel bijval gekregen voor een actie als de handtekeningenactie om het HANSA-dossier openbaar te maken.

Vaak wordt verweten dat de politiek te weinig naar de burger gaat. De SP is elke maand onder de burgers te vinden. Nu met een vooraf aangekondigde handtekeningenactie. Nog nooit hebben we meegemaakt dat mensen letterlijk op ons staan te wachten om een actie te steunen. Nog nooit hebben we meegemaakt dat mensen ons achterna rijden omdat ze ons gemist hebben in het dorp waar we net daarvoor nog stonden. Mensen hebben vooraf kennis genomen van onze actie en doelbewust naar de plekken gekomen waar we stonden.

Lees verder
11 april 2016

Raad kiest voor gemak boven democratie

Foto: Jeff Meijs / Kliknieuws.nl
De gemeenteraad van Boxmeer kiest voor gemak boven democratie. Dat is tenminste de stelling van de SP. Tijdens de vergadering van donderdag 7 april 2016 vroeg de SP aan de andere partijen waarom het Reglement van Orde aangepast moest worden op het punt van hoofdelijke stemming.
De opgegegeven reden van de partijen was dat men gewend was zo te vergaderen en dit gewoonte was.Lees verder
8 april 2016

Vragen - betreffende verkeerssituatie Floralaan

Vragen raadslid dhr. W. van den Hoven en burgerraadslid Rob Leenders betreffende verkeerssituatie Floralaan.+

Lees verder
4 april 2016

Uitslag SP enquête Floralaan: Een duidelijk verhaal

Afgelopen maand heeft de SP in Boxmeer een enquête uitgezet over de verkeerssituatie aan de Floralaan in Boxmeer. Op deze enquête hebben meer dan honderd mensen gereageerd, hiervoor onze dank. De gegevens zijn inmiddels verzameld en geanalyseerd. Allereerst werd er bijna unaniem aangegeven dat er veel verkeershinder ondervonden wordt op de Floralaan. Dit komt onder andere doordat auto’s in bochten en op kruispunten geparkeerd staan, wat dagelijks leidt tot gevaarlijke situaties en bijna ongelukken. Daarnaast wordt er nog steeds te hard gereden.

Lees verder
3 april 2016

SP Boxmeer adviseert: 3x NEE op 6 april

Hoe doe je een lastige campagne voor een onderwerp dat toch wel een ver-van-mijn-bed-show is? De SP van de gemeente Boxmeer doet het eens anders dan alleen foldertjes uitdelen. Zaterdag 2 april kende Boxmeer zijn eerste speakerscorner. Om voor iedereen goed zichtbaar te zijn besteeg fractievoorzitter Johan Koelman een kistje om vervolgens te spreken waarom het associatieverdrag met de Oekraïne NU niet een goede stap is. Het gevoerde betoog kunt u hier terugzien. 

Lees verder

U bent hier