h

Uitslag SP enquête Floralaan: Een duidelijk verhaal

4 april 2016

Uitslag SP enquête Floralaan: Een duidelijk verhaal

Afgelopen maand heeft de SP in Boxmeer een enquête uitgezet over de verkeerssituatie aan de Floralaan in Boxmeer. Op deze enquête hebben meer dan honderd mensen gereageerd, hiervoor onze dank. De gegevens zijn inmiddels verzameld en geanalyseerd. Allereerst werd er bijna unaniem aangegeven dat er veel verkeershinder ondervonden wordt op de Floralaan. Dit komt onder andere doordat auto’s in bochten en op kruispunten geparkeerd staan, wat dagelijks leidt tot gevaarlijke situaties en bijna ongelukken. Daarnaast wordt er nog steeds te hard gereden.

Een groot gedeelte van de geënquêteerden geeft aan dat de Floralaan een racebaan is als er geen auto’s staan geparkeerd. Fietsers voelen zich dan ook erg kwetsbaar en onveilig. Vandaar dat vele aan- en omwonenden de auto’s nu juist parkeren op de Floralaan, maar men vindt dit zelf ook geen ideale situatie. 

Wat erg opviel is dat de geënquêteerden veel gebruik maakten van de mogelijkheid om opmerkingen te plaatsen.  Men uitte zijn/haar zorgen, maar dacht ook mee met eventuele oplossingen. Er werd dan ook veel voorgesteld om de wegindeling te veranderen; Eventuele vluchtheuvels aanleggen of bloembakken, verkeerszuilen of chicanes te plaatsen.

De SP in Boxmeer heeft hiervoor vragen gesteld bij zowel college van B en W en bij de politie. Het wachten is op bevredigende antwoorden en de juiste oplossingen.

De complete uitslag van de enquête is hieronder terug te vinden.

U bent hier