h

Vragen - betreffende verkeerssituatie Floralaan

8 april 2016

Vragen - betreffende verkeerssituatie Floralaan

Vragen raadslid dhr. W. van den Hoven en burgerraadslid Rob Leenders betreffende verkeerssituatie Floralaan.+

Inleiding

Naar aanleiding van diverse signalen over de verkeerssituatie aan de Floralaan heeft SP Boxmeer een enquête opgesteld en verspreid onder 400 aan- en omwonenden van de Floralaan. Er zijn meer dan 100 enquêtes ingevuld en geretourneerd. 

Samengevat zijn de resultaten dat door bijna 95% van de geënquêteerden hinder wordt ondervonden. Men spreekt zich zorgelijk uit over de veiligheid. Met name fietsers voelen zich erg kwetsbaar op deze smalle weg doordat er hard gereden wordt en er geparkeerde auto’s op de weg staan, ook in de bochten en nabij kruispunten.

Ruim 70% van de geënquêteerden geeft aan ooit schade te hebben ondervonden aan hun voertuig; ofwel aan geparkeerde auto’s ofwel bij het passeren van tegemoetkomend verkeer. Daarnaast wordt voorrang vaak ‘opgeëist’ ook al kan de tegenligger van de auto die voorrang heeft de tegenligger niet zien aankomen. Men wil elkaar dan toch passeren met schades of gevaarlijke situaties tot gevolg. 

Tot slot geeft een aantal mensen aan melding gedaan te hebben bij de gemeente en/of de politie. Echter men krijgt geen respons.

Meer informatie en de uitslag van de enquête vindt u op: https://boxmeer.sp.nl/nieuws/2016/04/uitslag-sp-enquete-floralaan-een-duidelijk-verhaal

Vragen

1. Zijn deze problemen bij u bekend?
Indien ja, wat heeft u gedaan om de situatie te verbeteren of wat gaat u er aan doen?
Indien nee, hoe kan dit terwijl volgens de enquête signalen zijn doorgegeven? 

2. Bent u bereid een onderzoek te doen naar verbeteringen van de verkeerssituatie op de Floralaan?
Indien ja, op welke termijn wil u een onderzoek doen en hoe (groot) gaat u dat onderzoek opzetten?
Indien nee, waarom niet?

3. Zijn er meldingen bekend (bij gemeente en politie) over de verkeerssituatie op de Floralaan en welke acties zijn hier op ondernomen?

U bent hier