h

SP: Waterkracht bij Grave, dan ook in Sambeek

17 oktober 2018

SP: Waterkracht bij Grave, dan ook in Sambeek

Foto: SP / de gelderlander Maasland

De SP heeft in haar verkiezingsprogramma duurzaamheid al langere tijd hoog in het vaandel staan. De SP wil de stuw bij Sambeek benutten voor
waterkracht en de inwoners van onze gemeente laten profiteren van deze
duurzame energiebron. Wij vinden als SP Boxmeer dat dit goed te realiseren valt. Tenslotte gaat duurzaamheid iedereen aan.

SAMBEEK/ GRAVE - Waarom kan er wel een waterkrachtcentrale komen bij de stuw in Grave en niet bij de stuw in Sambeek? Op die vraag wil de SP in Boxmeer een antwoord van burgemeester en wethouders De politieke partij pleitte er eerder voor om bij het stuwcomplex in Sambeek duurzame energie op te wekken maar kreeg te horen dat dat daar niet mogelijk was. Rijkswaterstaat zou er geen medewerking aan willen verlenen, kreeg de partij te horen.

Tot verrassing van de SP stond in deze krant  een artikel dat in Grave wel een turbine wordt geplaatst. Met medewerking van Rijkswaterstaat.  Hoe kan dat, vraagt de partij zich af. De socialisten willen antwoorden van burgemeester en wethouders. Als het aan de SP ligt, neemt Boxmeer contact op met Grave om erachter te komen of er voor Sambeek mogelijkheden zijn.    

https://www.gelderlander.nl/boxmeer/sp-waterkracht-bij-grave-dan-ook-in-...

U bent hier