h

Nieuws van de afdeling

24 maart 2017

SP Boxmeer dankt kiezers, nu op naar raadsverkiezing 2018

SP Boxmeer is in grote getale de straat op gegaan de afgelopen maanden. Dag in dag uit, week in week uit. Dat doet geen enkele partij ons na. Zoveel enthousiasme en energie. Ook al was de tempratuur ver onder nul, hagelde of regende het, wij gingen door!

Natuurlijk hoopte iedereen dat we zouden winnen bij de verkiezingen en er zetels bij zouden krijgen. Maar om met zo veel nieuwe partijen erbij de "schade" te kunnen beperken tot bijna het aantal huidige zetels in de tweede kamer mag een overwinning genoemd worden! En dat komt mede doordat Emile (Roemer), Ron (Meyer) en alle andere SP-ers een mega goede en verfrissende campagne hebben neergezet. 

Lees verder
4 maart 2017

Jos Roemer presenteert boek over broer Emile

Vandaag was dan eindelijk de dag waarop Jos Roemer het boek dat hij heeft geschreven over zijn broer Emile, kon overhandigen aan hem.

Foto: SP / www.sp.nl

Om 16.00uur werd het eerste boek aan Emile overhandigd. Dit gebeurde in hun vertrouwde café 'T Vertek te Boxmeer. Jos heeft bijna 3 jaar aan het boek gewerkt. Vele uren met Emile in de auto gezeten, mee geweest naar vele acties op straat, vele tv debatten gezien en bijgewoond en natuurlijk verschillende conferenties meegemaakt waarop Emile de SP leden toesprak. Maar natuurlijk konden de huiselijke keukentafel gesprekken niet ontbreken bij het tot stand komen van dit prachtige boek wat vol verhalen staat en vol waargebeurde momenten en gebeurtenissen. 

Lees verder
20 februari 2017

Verkiezingsstrijd en Campagnetijd

Foto: SP / sp.boxmeer.nl

Na een flinke aanloop periode gaan nu alle remmen los. Heel Nederland kleurt in alle kleuren van alle politieke partijen die Nederland rijk is. Om er horendol van te worden. De ene nog gekker en groter dan de andere. 

Zo ook de SP, heerlijk verfrissend en in opvallende kleuren. Zelfs al is het donker dan vallen we nog op. Schijnt de zon zijn we zichtbaar, is het een regenachtige dag en grijs buiten dan zijn we ook zichtbaar en laten we de straten weer vrolijk kleuren. Kortom u kunt niet om ons heen. 

Lees verder
23 januari 2017

Weer meer hulpvragen voor de SP Hulpdienst in 2016

Foto: SP
SP Boxmeer heeft in 2016 wéér meer hulpvragen gehad dan in de voorgaande jaren. Het lijkt er dus sterk op dat er het afgelopen jaar weer meer mensen in de problemen zijn gekomen. Er wordt wel geroepen dat het beter gaat met Nederland maar dat is helaas niet voor iedereen het geval.

Wat zou het toch mooi zijn als er een tijd zou komen dat alle instanties pro-actief reageren en hun clientèle zo goed zouden helpen dat er geen hulp meer van de SP Hulpdienst nodig zouden zijn. De vrees is echter dat dit er niet van zal komen.

Lees verder
21 december 2016

Boxmeer ontzegt jurist toegang gemeentehuis

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 15 december heeft de SP vragen gesteld over het ontzeggen van toegang tot het gemeentehuis voor een jurist. Naar mening van de SP een veel te zwaar middel. Tijdens de raadsvergadering kon de burgemeester helaas geen afdoende uitleg geven waarom het college zo’n zwaar middel heeft ingezet. De SP blijft deze zaak volgen en wil te zijner tijd een accepteerbare verklaring van het college.

Aanleiding voor onze vragen was een recent artikel in het Boxmeers Weekblad waarin beschreven werd dat een juriste de toegang tot het gemeentehuis is ontzegd omdat zij een ambtenaar een pias noemde. Navraag bij deze juriste leerde dat dit inderdaad het geval was. Brieven van het college bevestigde nogmaals dat het betitelen van een ambtenaar als pias de reden was om toegang te ontzeggen. Het college kwalificeert zo’n opmerking als “een ernstige vorm van intimidatie, belediging en agressie richting onze medewerker”. Het college heeft daarom deze juriste de toegang tot het gemeentehuis voor onbepaalde tijd ontzegd en eist excuses van deze juriste alsmede een schriftelijk getekende verklaring dat ze het welzijn van ambtenaren niet meer in gevaar zal brengen.

Lees verder
15 december 2016

SP maakt zich grote zorgen over verkeersveiligheid Rochusrotonde

De SP maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid op de Rochusrotonde in het centrum van Boxmeer. In korte tijd zijn hier bij de SP drie gevallen bekend waarbij fietsers aangereden zijn door automobilisten. Een moeder met kind kwam met de schrik vrij, een scholier had materiële schade waarbij de automobilist is doorgereden (zie artikel in de Bok van afgelopen week) en nu wederom een aanrijding waarbij een vrouw gewond afgevoerd is naar het ziekenhuis (zie artikel in de Maasdriehoek van gisteren) ook hierbij is de automobilist doorgereden.

Foto: SK-Media

Ook de SP ziet dat het hier vaak (bijna) mis gaat en zal gaan aangezien er op de Rochusrotonde dagelijks, en vooral in de spits veel scholieren van en naar school fietsen en veel automobilisten naar het werk gaan of terugkomen. Het wachten is op een volgend ongeval met mogelijk een nog ernstigere afloop.

Lees verder

Pagina's

U bent hier