h

Nieuws van de afdeling

20 februari 2017

Verkiezingsstrijd en Campagnetijd

Foto: SP / sp.boxmeer.nl

Na een flinke aanloop periode gaan nu alle remmen los. Heel Nederland kleurt in alle kleuren van alle politieke partijen die Nederland rijk is. Om er horendol van te worden. De ene nog gekker en groter dan de andere. 

Zo ook de SP, heerlijk verfrissend en in opvallende kleuren. Zelfs al is het donker dan vallen we nog op. Schijnt de zon zijn we zichtbaar, is het een regenachtige dag en grijs buiten dan zijn we ook zichtbaar en laten we de straten weer vrolijk kleuren. Kortom u kunt niet om ons heen. 

Lees verder
23 januari 2017

Weer meer hulpvragen voor de SP Hulpdienst in 2016

Foto: SP
SP Boxmeer heeft in 2016 wéér meer hulpvragen gehad dan in de voorgaande jaren. Het lijkt er dus sterk op dat er het afgelopen jaar weer meer mensen in de problemen zijn gekomen. Er wordt wel geroepen dat het beter gaat met Nederland maar dat is helaas niet voor iedereen het geval.

Wat zou het toch mooi zijn als er een tijd zou komen dat alle instanties pro-actief reageren en hun clientèle zo goed zouden helpen dat er geen hulp meer van de SP Hulpdienst nodig zouden zijn. De vrees is echter dat dit er niet van zal komen.

Lees verder
21 december 2016

Boxmeer ontzegt jurist toegang gemeentehuis

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 15 december heeft de SP vragen gesteld over het ontzeggen van toegang tot het gemeentehuis voor een jurist. Naar mening van de SP een veel te zwaar middel. Tijdens de raadsvergadering kon de burgemeester helaas geen afdoende uitleg geven waarom het college zo’n zwaar middel heeft ingezet. De SP blijft deze zaak volgen en wil te zijner tijd een accepteerbare verklaring van het college.

Aanleiding voor onze vragen was een recent artikel in het Boxmeers Weekblad waarin beschreven werd dat een juriste de toegang tot het gemeentehuis is ontzegd omdat zij een ambtenaar een pias noemde. Navraag bij deze juriste leerde dat dit inderdaad het geval was. Brieven van het college bevestigde nogmaals dat het betitelen van een ambtenaar als pias de reden was om toegang te ontzeggen. Het college kwalificeert zo’n opmerking als “een ernstige vorm van intimidatie, belediging en agressie richting onze medewerker”. Het college heeft daarom deze juriste de toegang tot het gemeentehuis voor onbepaalde tijd ontzegd en eist excuses van deze juriste alsmede een schriftelijk getekende verklaring dat ze het welzijn van ambtenaren niet meer in gevaar zal brengen.

Lees verder
15 december 2016

SP maakt zich grote zorgen over verkeersveiligheid Rochusrotonde

De SP maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid op de Rochusrotonde in het centrum van Boxmeer. In korte tijd zijn hier bij de SP drie gevallen bekend waarbij fietsers aangereden zijn door automobilisten. Een moeder met kind kwam met de schrik vrij, een scholier had materiële schade waarbij de automobilist is doorgereden (zie artikel in de Bok van afgelopen week) en nu wederom een aanrijding waarbij een vrouw gewond afgevoerd is naar het ziekenhuis (zie artikel in de Maasdriehoek van gisteren) ook hierbij is de automobilist doorgereden.

Foto: SK-Media

Ook de SP ziet dat het hier vaak (bijna) mis gaat en zal gaan aangezien er op de Rochusrotonde dagelijks, en vooral in de spits veel scholieren van en naar school fietsen en veel automobilisten naar het werk gaan of terugkomen. Het wachten is op een volgend ongeval met mogelijk een nog ernstigere afloop.

Lees verder
8 december 2016

Help het gezin Khachatryan aan een goede en warme start in Armenië

Na het trieste bericht dat Hovsep en Wardoehi Khachatryan Nederland uitgezet zouden worden naar Armenië, heeft ons bestuur zich maximaal ingezet om dat te voorkomen.

Foto: SP

Hovsep en zijn vrouw hebben zich altijd aan alle eisen van de inburgering gehouden. En hadden jaren geleden al hun status gekregen. Altijd heeft Hovsep gewerkt in vaste dienst. Hij en zijn gezin draaiden compleet mee in de Nederlandse samenleving en zijn Nederlands staatsburger geworden.

Maar omdat Hovsep toen hij als 16-jarige naar Nederland vluchtte op advies van zijn oom de achternaam van zijn oom heeft gebruikt is inmiddels zijn status ingetrokken. Uiteindelijk is het kinderpardon voor zijn dochter aangesproken, maar werd zonder pardon afgewezen. Omdat Hovsep en gezin zich niet gehouden zouden hebben aan de eisen van de inburgering.

Het hoger beroep bij het Europese Hof is nog niet uit gesproken, maar dit mogen ze niet in Nederland afwachten. Helaas heeft staatssecretaris Dijkhoff (VVD) zijn bevoegdheid niet gebruikt om ze hier te laten blijven. Dit gezin (met twee kinderen; en een derde op komst), dat al ruim 17 jaar in Boxmeer woont en werkt en echte Boxmerenaren zijn, is toch uitgezet.

Lees verder
4 november 2016

Algemene Beschouwingen 2017

Afgelopen woensdag stond de begrotingsbehandeling weer op het programma. Hierbij komen de politieke partijen ook met hun kijk op het afgelopen jaar en hun visie voor de toekomst in hun Algemene beschouwingen. Tijdens de algemene beschouwingen van de SP heeft fractievoorzitter Johan Koelman onze duidelijke zorgen over de jeugdzorg gedeeld. Wethouder Hendriks zegt wel dat 3 Boxmeerse cliënten goed zijn opgevangen, maar waarom komt 1 van hen dan hierover in de media?

Lees verder

Pagina's

U bent hier